Utvärdering

Helgens kurs i Avesta var mycket intressant. Jag lärde mig massor och fick en del bekräftat också. Kursen hölls av min hovis Lars Andersson och hans två kollegor, varav den ena klinikhovslagare.
Vi blev indelade i tre grupper. Varje grupp fick sin egen hovis. Vi tittade på flertalet halvblod, diskuterade deras extriöra avvikelser och det fanns en del! Få hästar är ju perfekta. Vi fick sedan se hästarna i rörelse. Då blev det ännu intressantare! Nya fel visade sig och andra fel bekräftades. Vi utvärderade vad vi fått fram för att sedan få se skillanden med annan vinkling på hoven med hjälp av kilar. Helt fantastiskt vad man kan göra med så små medel! 
Dino fick följa på söndagen och att dömma av utropet - " NU kommer han!" så var han efterlängtad! Han kollades av grupperna  och efter att ha sett halvblod hela helgen blev det, som Lars trodde, helt nytt att se en PRE med höga knälyft och biljardering. Dino var laddad till tänderna efter att ha vilat i två veckor så när de ville se honom på lina stampade jag ner hälarna i underlaget och tog spjärn! HEJ va det gick! Rivstart á la Quarter! 
Med nya ideér och massor av info i huvudet åkte vi hemåt på söndagseftermiddagen.

Karin hängde på ut med två par igår så jag fick massor gjort. Jubon och Coddan fick galoppa upp till fäbodarna. 
Avatar och Altanero tog vi en skogstur på igen. Avatar behöver lyfta på sina snubbliga fötter och Altanero... Ja, han behöver annat att tänka på än jävulskap.

Edic och Dino red jag ut på idag. Dino var dunderpigg! Max oflyt när skon på hans skadade hov flyger när vi är 4 km hemifrån... Vad göra? Jag inser att om jag rider hem så går det illa med foten.. Jag bar helt sonika hem Dino! Näää, jag ringde min kära far som ryckte ut med verktyg så jag fick ställa mig och sko efter vägkanten. Tur man har underbara föräldrar!
Edic börjar kännas i form nu och jag kan inte låta bli att le när jag glider fram på min vackra springare!
Edic fick störvågsbehandling idag också - Han ska underhållsbehandlas var tredje månad få se om vi kan hålla SI-leden i chack. Han gjorde entré i stor stil som vanligt på kliniken. Det är inte alla kusar som gör entré i passage. Han är en sann showare! 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-