Alla glada!

Igår hade jag besök av Johanna så då passade jag på att få alla kusar ridna. Vi red ut i par och först ut var Coddan och Jubon. Dino och Edic nästa och sist ut Altanero och Avatar. Avatar skötte sig som en prins som alltid och Johanna var förtjust. Altanero var dunderladdad första biten men slappnade sedan av och jag fick en kanonkänsla! Jag har aldrig haft den känslan på honom förut. Han har ju mest varit dum. Jag var jättenöjd efteråt och Altanero såg lika nöjd ut han. Härligt! Undrar om jag ska sluta rida honom nu när vi är på topp??? ;-) Skämt åsido - nu jobbar vi på får se om det var tillfällig sinnesförvirring eller om vi tagit ett steg i rätt riktning.

För övrigt så är jag tvärless på denna jäkla lera överallt! Hagarna flyter och hästarna står i hörn och huttrar hela dagarna. Idag delade jag av åkern så Avatar får gå där ett tag och Dino får Avatars hage. Dinos hage ser värst ut av alla och jag kan bara inte lösa det..  Frys på nu för sjutton!

Dino fick prova tömkörning i torsdags. Det märks att de jobbat honom från marken för han sätter sig nästan och strävar mot piaff.. Undrar varför spanjorerna envisas med att lära dem piaff när de inte är klara för det. Anledningen till att jag tömkörde var för att se om han skulle acceptera Pessoasele. Jag hade bara remmen bakom rumpan och ifall han skulle bli rädd var det bättre att ha tömmar än lina. Han var lite spänd först men slappnade snart av så då kopplade jag fast selen löst och tog bort tömmarna. Jag longerade honom i skritt och trav och det var så härligt att se att han slappnade av och skrittade lugnt i låg fin form. Traven var helt ok men fick gärna bli lite lugnare. Vi jobbar vidare få se vad vi kan åstakomma.

Edic longerades också, mest för att jag vill se honom från sidan med jämna mellanrum. Jag mår illa av nervositet varje gång. Jag är så rädd att han ska vara halt. Varje gång han inte är det kan jag leva resten av dagen på det. Jag älskar den hästen så enormt och jag vill så gärna att han håller! Även denna gång såg han fin ut och jag kunde slappna av igen. Min vackra underbara Edic!

Jag tog en tur med Domino också - Vilken fantastsik travare han är! Han är i klass med Viktor, som stod här förut! Helt otroligt hur en så liten krabat kan röra sig på det där viset!

Till veckan är det dags att rida lite på banan igen. Hästarna har fått slippa banan ett par veckor eftersom de gått så mycket dressyr ett tag. Hoppträningen har varit inställd i två veckor pga underlagsbyte men på torsdag skulle det bli träning igen så då får nog Jubon åka. Edic och Dino ska få träna markarbete med bommar och Coddan ska gå dressyr. 
Allt detta beroende på om Sofia kommer att lysa med sin frånvaro en vecka till.. Annars får Karin komma till undsättning! Hon har kommit igång med ridningen igen så nu har jag hjälp där med! Strålande!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-