FRAMÅT!!!!

Vackra Coddelicodd! Vackra Coddelicodd!

Igår överraskade Altanero genom att vara nästintill helt samarbetsvillig! Jag har haft funderingar på att någon borde våga gå på honom framåt i de situationer han blir istadig. Malin tordes det och han svarade ganska bra. När jag har ridit honom har jag fått känslan att jag skulle hamna i talltopparna om jag gick på honom.. Han har hela tiden gett mig en otäck känsla och jag har ärligt talat varit rädd att rida och köra honom. 
Igår bestämde jag mig för att ta tjuren vid hornen! Jag hoppade upp med en helt annan känsla i kroppen - typ, nu eller aldrig!
Jag smackade på honom framåt och när han spände till drev jag på mer. Han travade på i ett högre tempo och slappnade faktiskt av. Jag bad om galopp och han tog det fint. Jag tog mantag och drev lite till. Plötsligt for han i luften och jag höll nästan på att ta tag i tyglarna men stålsatte mig och smackade och drev framåt. Där galopperade vi i frisk galopp, avspänt och i lätt sits! Vilken känsla!
Han provade en gång till och jag smackade. Nemas problemas! Nöjda skrittade vi hemåt efter hans livs bästa ridtur! Öronen spetsade och stora steg. Fasen, nu blir det tungt att släppa honom OM han fortsätter sköta sig!

Edic och jag tog en skogstur. Han älskar att strosa i skogen och sno åt sig en kvist ibland (ponnyfasoner). Jag tror och hoppas att det är bar för honom att skritta i skog och mark så han får lyfte lite på fotarna och balansera upp sig. I morgon ska han få trava bommar!

Jubon gick dressyr i måndags med Carina på ryggen. Jag hade fått lite irriterande besked ang mitt jobb så jag undvek hästryggen för Jubons skull. Aldrig bra att sitta upp när man inte är fokuserad och jämn i humöret! Carina älskar att rida Jubon så hon satte sig gladeligen upp. Jubon såg finfin ut och skolorna börjar ta sig riktigt bra.

Dino fick en tur i berget på måndagen i -9 graders kyla. Det var slirigt utan brodd så jag valde skogen direkt. Själva klätterstigarna är i grus och sten så de var inte hala alls. Dino är en riktig kämpe. Han tar i för Kung och fosterland i backarna och kämpar med stockar och svängar hit och dit. Jag måste be honom lugna sig ibland. 
Igår fick han vinterskor så nu kan vi komma ut i alla väder!

I morgon kommer Karin. Hon sak rida Avatar och köra Coddan. Karin är inte bang att köra trots att Coddan kan ladda lite ibland - det är ju SÅÅÅÅÅ kul att bli körd!
Jubon går hoppträning i morrn.
Dino longering - träna lååååg och lugn form.
Altanero uteritt - framåt framåt!
Domino ska Sofia köra.

Fullt ös - medvetslös!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-