Tandbekymmer

Skrev ett långt inlägg igår men det försvann! ÅHHH så irriterande sånt är. När man väl tar sig tid att skriva så försvinner alltihop i en knapptryckning!
Provar igen nu då -

Vad har hänt sedan sist jag skrev? Mycket skrittande har det varit pga betongvägar. Mycket ridhus också. Sofia har kört skytteltrafik med hästar och jag har ridit och ridit och ridit. Alla hästarna är i fin form, i synnerhet Jubon. Han går rent ut sagt skitbra nu och jag hoppas det håller i sig till vårens tävlingar.
Altanero har varit jättesnäll i ridhus och skrittandes i skogen men när snön kom och jag red ut var det dunderspänt igen. Efter tio "tre snabba och helt om i luften" var jag mäkta imponerad (not) så jag tog mantag och drev på honom i galopp på åkern. Han fick galoppera tills han slappnade av och sedan var han snäll - jättesnäll. Nästa ridtur gjorde han sitt livs insats och skötte sig helt prickfritt och inte en spänning i kroppen. Och när han är fin, då är han FIIIIIIN! Han är skithäftig att rida när han spänner av. Dubbla feelings kring den mannen.

Dino ÄLSKAR snön och galopp i den. Vi har tagit flera underbara turer tillsammans och jag dyrkar den hästen mer och mer för varje dag! Han har gått bra i ridhuset också - mycket spänning kvar att jobba med men det tar sig så sakteliga. Galoppen har han gjort störst framsteg med. Nu fattar han galopp på skänkel utan att slå nytt banrekord.

Coddan har fått vila nu när veterinären försökt få ur tanden. Tanden vägrar ge med sig och troligen har den tidigare frakturen i käken och påföljande överben gjort att tanden växt fast i benet. Efter kontakt med Pilos ägare Gerd, som är tandläkare, ska nu Nino borra sig in via överbenet och dess fistelgång för att sedan behandla infektionen den vägen. Kanske kan då tanden räddas trots allt. Att man inte gjort något tidigare, förutom penicillinkurer, beror på att risken att käken går av igen om tanden dras ur.
Coddan är opåverkad av det hela iallafall och är dunderladdad och matglad som vanligt.

Avatar går från klarhet till klarhet och han hänger med överallt utan bekymmer. Han och Edic har gått turer tillsammans nu och de verkar ha funnit varandra. Avatar har gått sin första ridträning i ridhuset också. Det var helt meningslöst, ansåg han. Han skötte sig som vanligt prima ändå.

Edic känns fin, peppar peppar. Han har gått både lite dressyr och gymnastikhoppning samt uteritter. Han börjar vakna till och bli sitt pigga glada jag igen. Han blir lite lat av "lugna dagar".

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-