Julblogg!

Jaha, skrev ett långt inlägg - då stänger internet ner! Blir så j-la arg! Nu blir det ett kortare inlägg..

Magsjuka igår gjorde att jag inte bara missade första dagen på nya jobbet, jag kunde inte fixa något i stallet heller. Hästarna har ridits ute mycket nu. Har passat på när underlaget varit bra. Is funkar utmärkt men betongen nu gör att resten av veckan tyvärr blir i ridhuset om inte det t.o.m hinner bli mjukt på vägarna av denna skitvinter.

Altanero är nya stjärngossen. Inte för att han är en stjärna utan för att han bockar så helsickes högt att jag kan plocka ner stjärnorna när jag sitter på hans rygg. Han börjar få kondis så nu orkar han vara spänd längre. Ni tänker - Han har ont.. Men varför sköter han sig då perfekt i ridhuset? Och varför är han finast av samtliga när han spänt av efter 20 minuter? En gåta... Han sköter sig perfekt andra dagen om jag ridit dagen innan. Överskottsenergi trots lösdrift och inget kraftfoder? Kan ju inte rida mer än jag gör med tanke på hans ringa ålder..

Edic har stormtrivits med snöunderlaget. Det är optimalt för honom. Han ser fortsatt fin ut och jag börjar hoppas att han håller för någon start i vår... Hoppas hoppas! Han och Avatar har tagit turer tillsammans. Bägge mina medryttare gillar Avatar skarpt. Han har utvecklats enormt och är en riktig klippa. Han går fram överallt och är stencool i alla situationer. Han börjar få lite flås nu så han hänger med ute. Han och Edic går lite kortare turer än de andra så de matchar varandra bra.

Dino har blivit en helt ny häst kroppsligt men brinner ur vissa dagar så det ryker ur öronen på honom. Andra dagar är han strålande fin. Jag undrar vad de där spanjorerna utsatt honom för? Stackarn! Han är iallafall snällast i världen hanteringsmässigt och han charmar alla. Barnen i byn kallar honom "sagohästen".

Jubon är i sitt livs form och jobbar jättebra. Även han har fått vila från ridhus och tränas nu i styrka och uthållighet. Det uppskattas av honom! Han älskar att galoppera i snö och klättra i skog och mark.

Coddan har blivit vuxen plötsligt och sköter sig perfekt. Han är ju en buse för det mesta. Mia har fått rida honom ett par gånger och hon är lyrisk. Lika lyrisk är jag när jag får se honom från sidan - SNYGG!!!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-