Grabbarna tränar för fullt!

Mitt liv som dagtidsarbetande gör att jag inte har en chans att hinna med att blogga regelbundet.. Jag längtar tills nya schemat på nya jobbet träder i kraft så jag får ett liv igen.
Hur som helst så har jag hunnit med mycket rida under julledigheten tack vare nya förmågan Johanna härifrån byn. Hon är dunderengagerad och vill helst rida varje dag - vilket hon gärna får! Dessvärre jobbar hon också dagtid så från och med tisdag kan hon bara på helgerna igen.
I morgon ska samtliga kusar till ridskolan och jobbas. På lördag är det kurs för någon ny på dressyrhimlen och jag har inte bestämt mig vilken häst som får följa. Det lutar faktiskt åt Edic! Jag är dock så paranoid över hans bakben att jag vet inte om jag törs! Är så rädd varje dag att han ska vara halt.
Jag red honom på banan idag, han kändes jättefin. Han börjar hitta sin forna form igen och jag kan glida runt och njuta bara. De andra kan slänga sig i väggen när jag sitter på Edic - men det visste ni väl redan? :-)

Jubon red jag dressyr på igår. Han gick på kandar vilket han inte är riktigt tillfreds med. Carina satt upp också och hon tyckte också att han blivit så mycket starkare. Jag har inte tränat för Carina på länge nu - motivationen och tiden saknas för att hålla tider så alla hästarna har fått gå styrke- och konditionsträning ute.

Dino var fullständigt fantastisk igår. Jag kunde lasta honom själv, han t.o.m knuffar undan mig på sin väg in i transporten. Vid klubben så skrittade han ut på banan för första gången sedan han kom. Han brukar alltid takta och vara allmänt stressad innan första traven. Jag lade händerna mot halsenpå honom och satte försiktigt igång honom i trav. Döm om min förvåning när han helt lugnt travade runt i riktigt låg form. Jag provade ta en förhållning och då sänkte han tempot i samma låga form! Underbart! Skritt igen - lugnt. Provade galopp, lika lugn och låg! Jag fick lägga emot skänkeln och driva honom lite framåt. Vilken känsla!!! I morgon får vi se om det var tillfällig sinnesförvirring eller om en polett ramlat ner. Underbara häst!

Avatar har skaffat sig en beundrare i Johanna så hon har ridit honom de dagar han skulle ridas. I morgon ska hon rida honom på banan. Hon funderar på att ta honom på foder.
Avatar blev dragkedjeklippt häromdagen. Han är sååå snäll.
En som däremot INTE skulle ha nån jävla klippning var Altanero -" Klipp och du är död" var hans inställning som till så mycket annat. En fläck på bogen på ena sidan ena dagen och en fläck på andra nästa dag. Nåja, han kanske är lugnare med grizzlypäls.
Han sköter sig ganska bra nu och jag börjar få små, små förhoppningar om att det går att få ordning på honom trots allt. Igår var han dunderspänd så då fick han galoppera i friskt tempo tills han coolat ner sig. ÅHHH så fin han blir då! Banan i morgon! Filmar om han är fin!

Coddan fortsätter hålla sig i skinnet - han är ju "vuxen" nu. 5 år! Vad tiden går fort! Altanero 4 år! Coddan är den som verkar ha lättast för sig av allihop men allt är ju så lattjo! Han ser liksom inget allvar i någonting vilket blir lite frustrerande ibland. Nu i vår börjar allvaret - nu är det slut på lekstugan. Vi får hitta den gyllene medelvägen. Vill ju inte ta ur honom glädjen, han får använda den på rätt sätt.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-