Sorg och lycka

Nu har det gått några dagar igen..  Tragedi och lycka blandat.
I fredags skedde en olycka i grannbyn - Min bekants Tinker och hans shettispolare kom lösa på kvällen och sprang ut på riksvägen. Tragedin var ett faktum när tinkern blev påkörd av en bil och dog. Shettisen klarade sig med lite sårskador. Dalarnas Tidning gick ut med bilder och FILM på tragedin och det blev kraftig reaktion hos många, inklusive mig, som mailade tidningen och ifrågasatte hur fan man kan visa hästägaren så dålig respekt. Filme togs bort efter ett par timmar. Hästägaren, Pernilla, är självklart väldigt medtagen och sörjer djupt. Hon kom till platsen efter att olyckan skett. Man kan bara tacka Gud att hästen inte behövde lida utan omkom omedelbart. Förare och passagerare av bilen klarade sig mirakulöst med bara mindre skador.
Jag har aldrig träffat hästen men led ändå med Pernilla. Det måste vara en fruktansvärd upplevelse. Minnena av Duros död kom över mig.. Bilderna man aldrig glömmer. Jag lider med dig, Pernilla!

Över till lite roligare information - Jubon gick kurs för Patric Gullberg i lördags. Han sköter sig, som alltid, bra. Jag förklarade för Patric om vad som känns bra och mindre bra. Jag frågade om han ville sitta upp - mest på skämt. Jodå! Det ville han!  Det var som sjutton! Han satt upp och red... och red... och red. Tjugo minuter senare började jag fundera på att jag kanske inte skulle få tillbaka min häst. Patric satt som fastklistrad i sadeln och satte ett jäkla tryck i Jubon - i positiv mening. Plötsligt kom en stajlare till hingst fram - Den jag har sökt.
Patric förklarade efteråt att - En trockhingst måste man sätta show i för att få den med sig. Plötsligt gick allt lättare, Ålandsfärjan försvann.
ÅH va skönt att höra! Det är ju så jag vill rida honom! Precis den känslan jag haft jämt på honom. Nu kör jag på det.
Patric gav också tips om hur jag ska hålla foten vid öppnor, hur jag lyfter framdelen i öppnor samt hur jag ska träna byten.
Jepp - fler Patric-träningar för mig! Nästa gång ska jag slänga upp klisterrumpan på Coddan! :-)

Edic drömde jag mardrömmar om hälta på och döm om mina rysningar när han visar hälta på lördagen? Inte bak denna gång, vilket faktiskt känns skönt. Någonting har stört mig ett par gånger och jag litar som vanligt inte på min magkänsla. Jag tog saken direkt och nu är Edic behandlad i kota och hovled. En månads konvalecens. Nä, det vore ju synd att få vara riktigt glad.

Altanero sköter sig bättre och bättre! Nu flyger han framåt i stället för uppåt och bakåt. Han är inte alls lika spänd och idag red jag den tur där han var fullständigt galen sist. Det gick ungefär 200 % bättre och jag var jättenöjd efteråt - Altanero med. Jag satt och tänkte - Den här får stanna så länge det är ekonomiskt möjligt! Han är ett dressyrämne i en klass för sig. FAAAAN att han var klapphingst!

Avatar fortsätter sköta sig utmärkt. Han är verkligen fantastiskt snäll! Lite unghingstbånglig att hantera men ridningen är som på en gammal trotjänare. Den som köper honom får en polare för livet. Han börjar stärka sig och orka med sig själv nu. Jag har valt att ta det lite lugnt med honom eftersom han växt så mycket i perioder så han har fått gå i skogen bara. Nu kan jag börja träna lite mer metodiskt få se vart vi hamnar under våren.

Coddan är jättetrevlig att rida nu när han slutat tokflyga ut från gården. Han är framåt på ett utmärkt sätt och han har en fantastisk takt! Han har gått några uteritter nu men på fredag blir det ridhuset igen.  Så snart hoppträning utannonseras ska han få vara med.

Dino är fortsatt lugn och verkar trivas med livet. Han är nu åt det lite mulliga hållet men det klär honom! Han gillar snön skarpt och rullar sig varje morgon. Han och jag galopperade i snön idag och vi måste ha sett fina ut för två personer som var ute och gick stannade och tittade på oss när vi kom i galopp genom glittrande snö i solsken.
I helgen när vi var ute var det två personer, oberoende av varandra, som kommenterade hur vacker han är. "Vilken sagohäst!" och " Åh, så stilig!"

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-