Snöig dag

Idag hade jag besök av Johanna Spets. Vi spenderade förmiddagen i stallet så klart. Den andra Johanna var också på plats så vi sadlade tre ädla springare och begav oss ut i snön tillsammans. Jag på Jubon, Spets på Coddan och Bostad på Avatar.
Vi red en långtur med varierad terräng. Riktigt mysigt i glittrande pudersnö!
Spets ville prova sin Dino så honom lastade vi och åkte till ridhuset med. Han visade sin bästa sida och Johanna var nöjd.
Dino ska på rutinkoll hos Nino i morrn få se om han behöver smörjas någonstans. Nino är ju delägare så han vill ha kontinuerlig koll på Dino hela tiden. Känns bra det!

Igår red jag Altanero tillsammans med Johanna B och Coddan. Han sköter sig bättre och bättre och bjudningen finns nästan alltid med nu. Han spänner till ibland men nu känner jag mig aldrig rädd om livet längre. Vi galopperade på en åker och jag bad Johanna att ömsom rida bakom, på sidan och framför Altanero. Altanero gillar inte att gå sist men igår gick det mycket bättre än förut. Han tar några snabba steg framåt ibland men flyger inte i luften. Han har alltid haft en plats i mitt hjärta som han visserligen missbrukade ett tag men nu börjar han vinna tillbaka platsen ordentligt. Vilken fantastiskt dressyrhäst han kan bli! Hans galopp är, som sagt, FANTASTISK! I morrn kör vi igen!

Edic är lite missnöjd med sin hagvistelse och ber dagligen om att få följa med ut - eller åtminstone få mer hö!
I morgon ska jag svinga mitt lurviga över ryggen på honom och ta en skrittur.. Jag lär ju få känna på blandade småhopp förstår jag.

Jubon och Dino fick också en tur i snön igår. Jubon var dunderladdad av någon outgrundlig anledning. Han skuttade och for som en guttaperka. Livet lekte tydligen. Han har börjat med något litet pipljud när han är laddad. Nyklippt som han är spritter det väl i kroppen på klumpedunsen. Han gick dressyr i fredags, han var laddad då med och satte tryck framåt. Bytena är inte att leka med eftersom han laddar 200% i dem. Jag får nöta lite så han slutar tycka de är så fantastiskt roliga! 2-3 feb kommer Danne ( hoppas jag) få se vad han har för tips ang bytena.

Avatar och jag tog en tur ut i fredags. Bjudning är definitivt inte hans grej.. Jag har nu bestämt att han har lattjat färdigt. Nu börjar allvaret. Efter lite övertalning fattade han vinken och blev riktigt alert. Hans fina galopp börjar komma tillbaka så han är nog ur västperiod igen. Det visar sig när nästa kommer.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-