Det fortsätter flyta på... I snor iallafall..

Turen fortsätter - Förkylningen har gått ner i luftrören så nu är jag definitivt inte uppkäftig! Helt slut och andfådd..
Rida bör man annars dör man! Jag red ut på två igår men blev dyngsur av all blötsnö så när jag insåg att även trosorna var blöta var det dax att gå hem.
Altanero och Coddan fick komma ut iallafall. Altanero har ju stått i nästan två veckor förutom longeringen häromdagen. Jag kände mig väldigt liten när jag klev upp på en dunderladdad Altanero. Jag tänkte - Det här går aldrig vägen! Inte blev det bättre när vi red förbi min gård och pappa kom farandes med fyrhjulingen i full färd med plogning. Altanero började blåsa som en blåsbälg och fjädrade fram. "Kliv av!" for genom mitt huvud.. Jag bet ihop och smackade framåt i trav. Altanero svarade med att börja jobba i form och ett leende spred sig över mitt ansikte. Vi travade vidare och jag njöt av min fina, fina Tattis! Vi galopparbetade i snön och allt gick jättebra! Alltså - Jag måste säga att jag är riktigt stolt över mig själv att jag lyckats överkomma rädslan för Altanero och dessutom fått honom att fungera! Lyckan är fullständig!
Idag longerade jag honom ,eftersom det var tänkt att jag skulle jobba heldag i morgon så han skulle vila då. Han var märkbart trött efter gårdagen så jag longerade bara en kvart.

Coddan har fått en tredagarsträning. Bäst att passa på när tid finns! Johanna red honom i lördags och jag på söndagen. Han var strålande fin åt oss båda - Johanna var lyrisk! Han har coolat ner sig på ett jättebra sätt och använder nu energin på rätt sätt.
Idag körde jag honom eftersom jag inte orkade rida. DET var skitkul enligt Coddan så han var bara tvungen att busa! Han blir nog aldrig mina drömmars bröllopshäst! :-/ Det vore ju en syn för Gudarna om vi flög förbi kyrkan!
Jag är kusk alltså - inte brud.. ;-)
Domino fick slinga med på släp idag. Jösses vilket drag det är i den lilla ponnyn! Han höll jämna steg med oss hela vändan! Coddan funderade lite i början vad det var för liten skit som jagade honom men sedan var det också jättekul!

Jubon longerades  idag. Jag tror jag ska lägga in det i träningen, han jobbar väldigt bra på lina. Jag kan dessutom sätta lite extra tryck på honom bak. Han svarade utmärkt. Det vore väl fasen om jag inte ska få fart på de där bakbenen!

Avatar red Johanna ut på igår för första gången sedan sömtrycket. Han var pigg och glad och Johanna är helt förälskad i hans positiva sätt och glada ryck. Allt är bara roligt åt Avatar.

Dino och Edic ska på återbesök nästa vecka, det var fullt denna vecka. Hoppas jag får sätta igång dem nu. Edic glider fram som en demon och minsta lilla sak vid sidan av vägen är värd att studtsa för. Häromdagen körde vi blandade småhopp förbi en dam som stirrade som en fågelholk efter oss. Jag kan inte bli arg på den hästen, han är alldeles för underbar! Love him to pieces!!

Den 24e är det dags för Nina-kurs igen så nu trimmas Coddan - min nya dressyrhäst!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-