På G igen..

Foto - Skwadra Foto - Skwadra

Igår var jag ombedd att visa två av mina pojkar på medlemsdagen på klubben. Edic och Dino blev mitt val MEN bägge har ju varit konvalecenta så det blev en miniritt på Edic och en stillastående visning av Dino, som förmodligen skulle spränga ljudvallen om jag visade honom på lina. Jag berättade lite om rasen och lite om mina hingstar. Tyvärr var uppslutningen usel.. Folket slöt upp till årsmötet och medlemsfesten i stället - lite dåligt faktiskt. Nåja, mina pojkar skötte sig strålande och jag jag kände mig stolt som ägare. Dök upp gjorde iallafall en stoägare som ville titta på Jubon. Hon ville se de andra också men var mer eller mindre inställd på Jubon från början. Så blev det så nu får vi Frieser/arab-besök i vår. :-)

Coddan fick gå årets första hoppträning i tisdags och då fick jag känna på Coddan Air igen! Jösses så kul han hade! Han skuttade och skuttade, pep och for runt som en B-ponny. Ibland blev det skarpt läge när han skuttade mot hindren och sedan drog iväg mot hindret. Han älskar verkligen att hoppa! Sista vändan var ok då han blivit lite trött, annars var det mest sina egna hovar han såg - och något hinder däremellan! Måste nog försöka hoppa lite oftare..
Red dressyr på honom i fredags och nu börjar han bli bekväm att sitta på så ryggen är mer avspänd nu. Däremot har han fått för sig att ett av hörnen är livsfarligt i höger varv! Vi hade en rejäl diskussion om detta i ca 35 minuter och vi var inte riktigt överens ens efter det - hoppas han har glömt det där tills i morgon då Nina kommer och tränar oss.
Johanna red honom igår och han var strålande fin. Jag och Altanero övade högre skolan framför dem. Fördelen med Altaneros nuvarnade högre skolla är att han satsar inte på att få av mig utan verkar mest vara laddad. Galopperar jag på framåt så ger han sig. Jag hade honom med mig till klubben häromdagen och red i ridhuset. Han skötte sig strålande trots att det var två andra hästar där. Han var okoncentrerad på uppgiften men höll sig på backen även i galoppen! Duktig kille!

Jubon känns superfin och sist när jag red dressyr så fick jag med ryggen på ett sätt jag aldrig fått förut. Han går från klarhet till klarhet! Han har däremot blivit feeeeet! Bantning pågår. ;-)

Edic fick klartecken att sättas igång så nu kör vi sista chansen. Blir han halt igen så triangelmärks han och blir skogsmulle. Jag kommer att gråta blod men vad ska jag göra?

Avatar ska ut på annons ordentligt nu. De spekulanter som bett om telefonnumret till Åsa vid flertal tillfällen har trots detta inte hört av sig.. Knepiga människor! Avatar börjar bli en mycket trevlig ridhäst nu när bjudningen börjar bli ärlig. Han var liiiiite seg förut så man fick jobba rätt hårt för att hålla igång honom  men nu har poletten trillat ner. Styrkan och flåset börjar bli bra och det ger ju bjudning så klart.

Domino har jag bett Sofia köra vid ett flertal tillfällen men det blir inget av med det tyvärr. Han går sin lektion i veckan med Elias iallafall. Önksar jag kunde hitta någon som vill köra honom.. Svårt när han är så liten. Men pigg är han! Snart blir det race i hagen iallafall när våren kommer. Han får följa mig och Coddan ut de tillfällen Coddan körs.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-