5,5 häst före lunch

Idag var vi dundereffektiva! Sofia var på plats och servade mig med sadlad häst hela tiden så kl tolv hade jag ridit fyra och kört en med en på släp! Tänk om man hade det så varje dag! SOFIA!!! ;-)
Dagen inleddes med Avatar som på senare tid i stort sett bara ridits av Johanna. Jag har skött longeringen. jag red honom idag och jösses så fin han blivit! Stadig form i alla gångarter med fin bjudning. Härligt!

Nr två var Coddan som kördes idag och Domino fick hänga med på släp glad i hågen! Domino är inte stans mest vältränade shettis så det blev en lite lugnare tur - till Coddans stora förtret. Coddan är oförskämt pigg och faktiskt i helt otrolig kondition. ÅHHHH vilken fin körhäst han är, om man bortser från de blandade småhoppen som spritter ur kroppen på honom ibland. Domino var pigg som en terrier första kilometern sedan gick det lite segare. Efter lite skritt var han med på noterna igen. Sötnöt!

Nr tre var Altanero som idag kändes fruktansvärt spänd. Känslan var som att sitta på toppen av ett isberg! Galoppen var jämnfota och jag studtsade som en guttaperka i sadeln. Jag lade upp tempot och krävde att han lyssnade och då slappnade han av och så gleeeeed vi fram som storfräsare och jag bara njöt! Han är helt fantastisk! Valackskrälle! Mummel mutter...

Nr fyra var en numera mycket korpulent Jubon som går på diet... Hrmm.. Vi klättrade i berget. Han gick galopparbete i måndags - Kändes superfin!

Nr fem var Edic, min Edic - Han var dunderladdad så klart men efter hundra meter andades han ut och vi svävade iväg i trav. Han är bara bäst! Hur fina de andra än är så är Edic alltid finare att rida. Han är som smör i munnen, ryggen jobbar, han ger det man ber om och alltid positiv! Jag avgudar honom!!! <3 <3


Coddan gick sin andra Nina-kurs i måndags. Nina är B-tränare i dressyr och kommer från Malung. Coddan gick jättebra! Jag kunde sitta ner hela passet och vi jobbade öppnor efter långsidorna samt övergångar. Nina var jättenöjd med Coddans utveckling sedan sist och det är jag med! Det var jätteroligt att rida honom. I fredags slogs vi i 45 min över ett farligt hörn i ridhuset och måndagen inleddes med samma konflikt men sedan "glömde" han att skygga. Jag planerar att debutera Coddan i L:B dressyr den 21 april på våra lokala dressyrtävlingar på klubben - Sadellim på!

I morgon jobbar jag 13-timmarspass igen så då tar Johanna ut en häst och rider - Underbart med pålitligt folk!!!
På fredag ska hela gänget trimmas igen och på lördag är det markarbeteskurs för Jubon.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-