Vårkänslor

Edic min Edic Edic min Edic

Solen skiner igen och plötsligt får man mer energi än tidigare! Dessvärre verkar samma gälla för hästarna så Coddan Air är nu tillbaka och Dino spritter ur skinnet snart.. Edic likaså!
Den enda som är cool är, helt otroligt, Altanero. Om det beror på hans fortfarande tjocka päls återstår att se.
Vårkänslorna spirar hos hingstarna iallafall.

Under helgen har jag haft hjälp av bägge Johannorna så det har varit lyxhelg. På lördagen red jag och Johanna härifrån - Bostad i efternamn - ut på Edic och Dino i skritt. Det var planerat skritt men Dino är så helsickes laddad att jag hädanefter leder den hästen på sina skritturer.
Edic gillar skritturerna och fann Dino rätt irriterande med sitt taktande.
Jubon och Coddan var nästa. Coddan hade visat Bostad hur man gör lyft och landning som Coddan Air så hon var rätt svettig efter fredagens ridtur på honom. Jag förberedde mig på åktur men den uteblev. Vi red en mysig tur upp till Nordbäcksbuan, galopperade i snön.
Bostad lyckades få en stjärnsmäll av Edics skalle när hon tog av tränset så den huvudvärk som följde gjorde att vi ställde in tredje turen. Altanero och Avatar fick vänta till söndagen. Johanna Spets följde med oss ut på tur så två glada hingstar och en glad valack drog iväg på söndagsmorgonen i strålande sol. Spets på Avatar, jag på Altanero och en lite blek Bostad på Coddan. Eftersom Coddan varit helcool på lördagen antog jag att han skulle sköta sig men icke. Tjoho! Tjobabalolaaaa!!! Avatar tyckte Coddan var lite läskig först men sedan hängde han också på i sina mindre smidiga blandade småhopp. Döm om min förvåning när Altanero trots denna cirkus bakom sig glatt travara och galopperar framåt. ÅHHHHHH så fin han var! Han behövde nog en veckobrejk för nu var han jättefint framåt och glad. Stolt matte!!
Coddan taggade ner till slut och vi hade en trevlig tur, vi tre.

Igår red jag Edic i ridhuset. Jag joggar lite bara och kräver inget vilket gör honom lite lat faktiskt. Nåja, det hinns med.

Idag ska Bostad rida lektion på Avatar igen och SEDAN ska hon rida debut på ALTANERO! Hon erbjöd sig själv så slå mig inte! Altanero följer ändå med Domino över till klubben ikväll eftersom Elias ska rida Domino. Altanero sköter ju sig på banan så Johanna erbjöd sig att rida lite tråkarbete på banan. Tråkarbete är start och stopp, framåt, framåt. Vilken lyx för mig! :-)

Jag jobbar idag men hoppas få barnvakt på em så jag kan rida Coddan. Han går på Hackamore nu pga tanden och NU, äntligen, har jag fått tid för borrning av tanden. På tisdag ska vi in till kliniken. Det känns lite bitterljuvt. Hoppas han hinner återhämta sig till tävlingen tre veckor efter.. Tveksamt.

Jubon ska starta då iallafall så vi trimmar på. På torsdag ska vi till klubben och träna lite och Sofia ska fota. Återkommer med bilder!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-