Uppdatering

Nöjd med sitt verk - Dino Nöjd med sitt verk - Dino

Coddan tävlar på lördag så nu är det finslipning av formen. I helgen har han galopparbetats ute i skogen. Jag vill ha en mjukare rygg på honom i galoppen och jag hoppas kunna få honom till det nu när han inte rycker i bettet hela tiden.

Avatar ska kastreras på torsdag så han fick en lite längre vila än planerat. Han har tyvärr hunnit varva upp rejält så det lär väl dröja innan han landar igen. Hade gärna sett att han kastrerats redan tidigt i våras men beslutet togs först nu av ägaren. Förhoppningsvis lugnar han sig så pass snart att han kan gå med Altanero på lite bete senare i sommar. 

Jubon har fått nytt träningsschema av mig - tömkörning. Han måste börja jobba bak nu. Han gjorde ett kanonjobb sist på töm så jag tror det kan vara rätt väg att gå. Han ska därför tömköras två dagar i veckan nu.

Edic blir så sakteliga starkare och jag passade på att galopparbeta honom ute nu när vägarna är mjuka av allt regn. Har som mål, om han håller, att starta honom i höst i dressyr. 
Han har fått betäcka säsongens första sto och det gick jättebra. Stoet har inte betäckts tidigare så vi visste inte hur hon skulle reagera men Edic är så fantastiskt fin mot sina ston så hon var nöjd. Hon ville inte gå därifrån ens. Idag betäcks hon igen - om hon vill. 

Dinos ston har inte visat brunst än så han får snopet se dem lämna honom, ointresserade av hans uppvaktning. 
Dino tömkörs några dagar i veckan i skritt. I lördags tog vi en sväng i skogen för första gången. Han skötte sig utmärkt. Det är härligt att se honom avspänd och nöjd. Han skrittar verkligen genom hela kroppen nu. Bådar gott!

Altanero har gjort jätteframsteg och visar nu finfin bjudning ute. Vi svävar fram i hans fantastiska galopp och jag är såå nöjd med honom! I lördags hoppade vi stockarna i skogen igen och nu visste han vad som gällde och tog riktiga språng över. Jag kan inte annat än älska honom! Vilken ridhäst han är!!!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-