Hoppelihopp!

Dunderhoppar´n Altanero Dunderhoppar´n Altanero

Igår var det hoppträning för Coddan. Han var laddad men fick ändå ett MVG i uppförande. Han verkar fungera bäst bland många hästar. Det är väl en del att kika på då.
Travbommar plus ett hinder missförstods av honom och han provade ta allt på studts vilket resulterade i akrobatiska övningar som var omöjliga för ryttaren, läs mig, att hålla sig kvar i sadeln i. 
Jag blåhöll tygeln så länge jag kunde men den räckte inte ända ner till backen så jag tappade honom. Tur nog blev han så snopen att han stannade och tittade på mig. Aldrig har jag varit så snabb upp på fötter! Allt lugnt och vi kunde fortsätta träningen. Överlag gick det bra men han vill gärna överladda lite. Han hoppar med mycket rygg och då blir det lite katapultstol för mig.  Han kommer att bli en finfin hopphäst, inte bara som PRE utan även som häst i allmänhet. PRE brukar ju annars hoppa hellre än bra! :-) Dunderinställningen kan däremot ingen ta ifrån dem!

En annan häst som hoppar väldigt, VÄLDIGT bra är Altanero! Han har visat redan i löshoppningen att han har ett riktigt klipp i språnget. Hinderklok och orädd. I onsdags fick han prova hoppa med mig på ryggen för första gången. Nja, vi har ju faktiskt hoppat stock i skogen innan. Första gången på banan var det iallafall. Fullständigt okomplicerad - var utlåtandet efteråt! Vilken kille han är!!! Från att ha varit rent ut sagt livsfarlig är han nu en superfin ridhäst! Jag är sååå stolt över honom och faktiskt över mig själv också! Vilket mastodontjobb vi gjort tillsammans! Han ligger ändå efter för sin ålder pga hans tidigare attityd men vi gör framsteg varje dag. Han tyckte dessutom att det var skitkul att hoppa! "Äntligen fattar jag vitsen med bana" sa han med ett nöjt uttryck!

Edic, min prins, fick också hoppa. Han har, om möjligt, en ännu bättre inställning än de andra. -KOLLA NU! Tycks han ropa och så laddar han iväg som en liten ponny och hoppar hindret med en störtskön stil. Bakbenen under sig som ett landningsställ och frambene uppvikta på varsin sida om bogen. Smidig som en katt men stilpoäng? Nja... Kul har han iallafall och jag med! Underbara, älskade häst!!!

Dino fortsätter sin lugna bana och vi tömkör i skogen. Det är så härligt att se honom avspänd! Öronen spetsade och svansen svänger från sida till sida. 
Hans ston lyser med brunstfrånvaro dock.. Famosa vill inte veta av honom alls. Prissan gillar honom men inte mer. Inget är som väntans tider!!
Snart föds Dinos första svenska avkomma! Åh, va jag längtar!
Nyss fick jag samtal att Karins lilla ponny smitit in till Dino. Tur för den lille att det var Dino! Dino gillade sällskapet. Han är för cool! Ponnyn fick dock inte stanna hos sin nyfunne vän utan fick gå hem till sin gård igen. Hagen jag lånat ut till honom och hans nordiskompis får nog förbli tom - av säkerhetsskäl.

Jubon tömkörs med jämna mellanrum vilket inte direkt uppskattas eftersom han då måste sätta under sig. Jubon är en lite bekväm herre, för att uttrycka det fint. Han gör ändå ett mycket bra jobb och jag hoppas det nu ger resultat så vi kan komma vidare.

Avatar skulle ha kastrerats igår men en spekulant ringde i tisdags och ville köpa honom som hingst. Kastrationen avbokades, han skoddes igen och Johanna kallades in för att rida honom eftersom jag inte alls hade planerat in honom på ridschemat denna vecka. Vänta få se nu.. VAR tog spekulanten vägen? Ja, det vet vi inte eftersom människan nu inte svarar på varken telefon, mess eller mail! Ursäkta, men vad är det för fel på folk??? Hon lovade och svor att hon skulle dyka upp, erbjöd sig t.o.m att betala om avbokningen kostade något. 
Jahapp, fick boka ny tid. 28e maj! Stackars Avatar har det jättejobbigt! Äter dåligt och är allmänt uppe i varv. Det blir ingen mer avbokning nu, han säljs INTE som hingst - för hästens skull. 
Tillåt mig MORRA!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-