Coddan på g

Coddbäbis! Coddbäbis!

I morgon ska jag sitta upp på Dino för första gången på över två månader. Han ska gå paraden genom byn igen på den s.k Mockfjärdsdagen. 
Han får skor idag så han slipper tassa fram. Hans spanska fötter behövde vila från skor för att få strålrötan att läka. En hov vägrar läka dock. Tokiga spanjorer som skor hästarna så illa! När Dino kom hit tippar jag på att han inte blivit verkad på 6 månader. Han var fem centimeter högre i mankhöjd då än han är nu - hemska fötter! Det går tyvärr inte att göra stora förändringar i ett bräde och vissa saker kan man inte fixa alls pga trång skoning i flera år.
Hur som helst så ska Dino nu så sakteliga sättas igång. Gaffelbandet ska ultraljudas den 17e och jag ber en stilla bön att han läkt som han ska.

Coddan hann jag rida idag och han kändes strålande fin! Jag provade byten och den gick hur lätt som helst.
Han var lite laddad pga ett högbrunstigt ponnysto i hagen brevid banan så att sitta ner i traven idag var en utmaning. Fjädrar han fram så där i Strängnäs så är jag mer än nöjd!
Första avkomman är född också. En hingst med coolaste färgen någonsin på en partbreed. Mamman är Baskir. Jag ska ta mig tid och åka och hälsa på den lilla sköningen på min semester.

Jubon ska trimmas ordentligt på söndag. Han är, och har alltid varit, en svår kille att visa för hand. Inget undantag nu heller... Jag får springa som en dåre brevid honom och han luffsar som en älg brevid mig. Hade ju en förhoppning att Phillip skulle kunna få fram max av honom men då blev det ju andra bekymmer i stället.. Vad göra?
Han känns fin i ridningen iallafall och det är ju bra. Tufft motstånd i Strängnäs!

Edic var fotomodell i måndags för klinikens stora tavlor. Det blev många vackra bilder. Jag har efter mycket vånda lyckats bestämma mig för tio stycken. De kommer ut här bara jag fått dem skickade. 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-