Utställning

Dinos son Dinos son

Förra helgens utställning fick lite knepig vändning eftersom Jubon fick strykas.
Han har inte känts som sitt vanliga jag sista veckan, han har stått emot skänkeln, varit ovillig och slö. Beslut togs att han skulle strykas och istället kollas upp. Han får därför vila nu fram till veterinärkollen. Förhoppningsvis är det "bara" hingstighet. Han har betäckt nu i samma veva och han har även tidigare blivit lite frånvarande och låst efter betäckning. I sin egen värld liksom.

Coddan kom iallafall iväg och det med bravur. Han vann sin klass och kom tvåa i ridprovet. Jag var jättenöjd med hans insats! Flera personer kom fram och lovordade honom, vilket värmer oerhört! 
Ridprovet kändes som holabalola eftersom han busade (!) inne på banan men domaren såg tydligen hans ridbarhet ändå och Coddan belönades med 22,5 poäng - 0,5 poäng efter vinnaren Diamante.
Totalt fick Coddan 93 poäng, vilket jag är supernöjd med!! Nu när jag fått se protokollet ser jag dessutom att det finns saker vi kan förbättra till nästa gång vilket ger mersmak!

Altanero har fått avsluta sin vila nu och det tror jag var uppskattat. Laddad till tänderna är milt uttryckt MEN han skötte sig! Idag red jag igen och han var jättefin. Det känns jättebra att han börjar bli ridbar och fungerar.
Nu börjar allvaret och jag ska lägga ner tid, svett och tårar på honom för att få honom att visa sin kvalité varje gång man sitter upp. Han är en klass för sig!

Dino var till veterinären igår för att kolla sitt gaffelband. Han är utläkt! Han ska nu skrittas lite längre turer i tre veckor till sedan ska han sättas igång. Jag fick klartecken att vara med på Falsterbo också så trava med mig brevid får han göra dagligen nu.
Dinos första avkomma i Sverige föddes i fredags - en hingst undan Tossje ( Haflinger).

Edic fick vara med på kurs för B-tränare Nina Jansson idag. Av någon anledning så är jag överbeskyddande när det gäller Edic så INGEN får kritisera honom. Jag nämnde för Nina att han är del av mitt hjärta och gissa om det kändes bra när hon avslutar passet med att säga - Den här hästen är värd att lägga tid på, jag förstår att han är en del av ditt hjärta. 
YES!!! Att hon sedan lade till - En jättesöt häst verkligen! " kan jag bortse ifrån! :-D

Avatar har också kommit igång igen. Han gör ingen big deal av att han vilat länge utan sköter sig nästan prickfritt - förutom när det är höns i vägen.. Allvaret börjar för honom nu också. Han ska få börja jobba bommar bl a.

Två ston konstaterades dräktiga igår och ett åkte hem obetäckt - synnerligen svårflirtad dam, till Edics stora förtvivlan.
Ett sto konstaterades tomt idag och en stoägare kollar hingstarna på torsdag. 
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-