Åt rätt håll..

Tänk, jag får bannor när jag inte bloggar! Angenäma bannor för det betyder ju att folk vill läsa om mina bravader.

Igår var det premiär för Altanero att gå dressyrkurs. Jag ville mest ha lite råd och åsikter om min dunderklump, och det fick jag. Altanero gjorde ett bra jobb, bättre än förväntat. Jag var så slut att jag kunde känna puls i ansiktet. Han har typ -5 i bjudning på banan. 
Trots detta fick jag igenom en hel del och mitt hopp tändes lite igen. 
Dagen innan red jag ut på honom och då snackar vi bjudning! Skritt-galopp är inga problem och han blir sur när jag vill sakta av. Han är som två helt skilda hästar ute och på banan. Jag har av den anledningen inte ridit så mycket på banan, utan vill komma till ärlig bjudning först.. Svårt läge - lite måste man ju träna på banan om det någongång ska bli bra.

Avatar har fått börja sitt riktiga valackliv nu och går med Altanero och Domino i hagen. Jag provade ställa Avatar i boxen brevid Altanero och det gick smärtfritt så då fick de träffas i hagen. Det pep och skreks lite men sedan var det lugnt - eller ja, två framskor senare iallafall.
Avatar fick stå i box brevid Dino igår och då var det et herrans liv. Precis som om Avatar vägrar erkänna sig som valack. Dino tittar på honom som om "varva ner grabben!".
Avatar börjar komma i form igen efter sin sommarvila/kastrering och nästa vecka ska vi jobba lite på banan igen.

Dino skrittas nästan dagligen nu med korta inslag av trav. Han är mycket lugnare nu än innan skadan och jag hoppas det håller i sig. På söndag ska han visas på Falsterbos PRE-show och jag hoppas lugnet håller i sig. 
Det ska bli jättekul att åka ner dit. Alldeles för långt men det får man ta. Minisemester iallafall - tyvärr utan min Groda.. :-( Hade funderingar på att han skulle få följa men 9 timmar i bil utan AC är grymt.

Jubon var in på veterinärkoll i måndags. Han visade inget på böjprov men man kunde se pyttelite vid longering. Det blev behandling av bakknät, baserat på mina upplevelser i hans beteende mer än på vad ögat kunde se. Vila tre veckor.

Coddan har ÄNTLIGEN fått tid för tömning av tanden och denna gång har man fått tag i tillräckligt långa borrar för att nå ner hela vägen i tanden. Prognosen är bättre denna gång!
Jag ställde av Coddan direkt efter visningen och han får två veckor till så gissa om jag får hålla i hatten när jag ska sitta upp!!!

Edic har fått nya fötter av min nya hovslagare (Jessica Holmström, ägde Nadador). Han ser bättre ut än på länge och jag är så glad att jag äntligen hittat en noggrann hovis! 
Edic känns starkare och starkare för varje dag och med bättre fötter är förutsättningarna bättre än tidigare att han håller ihop. 

Domino har fått en ny liten ryttare så nu hoppas jag att han ska komma i lite form igen. Ridning + en greenguard! :-D 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-