Falsterbo

För att undvika fler vredesutbrott över försvunna blogginlägg skriver jag nu i Word..
Det jag försökt blogga om är så klart Falsterbo. Jag och Sofia tog med oss Dino och reste till Falsterbo förra lördagen. Den sjuttio mil långa resan var riktigt tung utan AC i bilen. Alla rutor öppna, det blåste storm i bilen och ögon kändes som någon hällt sand i dem.
Väl framme så möttes vi ett gäng glada PRE-ägare. Dino var nöjd att få lämna transporten. Han fick många komplimanger på sin promenad genom området. Många "Åh, så söööt!" :-/
Finaste komplimangen fick vi från en Engelsk dam som ville fota Dino - He made my day! Utropade hon. Det är få förunnat att få höra det om sin häst!
Sööt?? Det är väl det sista man kan säga om en hingst? En hingst som för dagen faktiskt stajlade och hummade, något han aldrig gör annars. 
Dino fick springa av sig lite transportben och sedan gå in och mumsa hö.
På showdagen var Dino laddad till tänderna och jag kände lite oro inför vår entré på banan. Väl inne insåg jag, än en gång, vilken drömhäst han är! Han travade långsidan precis som han skulle och jag hängde som en vante i manen och försökte hänga med. Det är inte lätt med taxben och uselt flås! Springning har aldrig varit min grej!
Jag var alltså jättenöjd med Dinos insats men blev besviken att höra speakern säga " här kommer Pepino PRE med sina hingstar" och inget mer. Jag hade gärna sett att hästarna åtminstone presenterades med namn. Sara skrev ut hästarnas namn sedan på FB men alla går ju inte in där och kollar. Ingen reklam alls alltså.. Trist.
Altanero blev lite utstött när Avatar släpptes ihop med honom och Domino. Dino är sällskapssjuk och väldigt snäll så beslut togs att prova släppa ihop Dino och Altanero.  Jag och Karin stod beredda att ingripa men än en gång fanns inget fog för oro över Dinos beteende. Han blev rent ut sagt jätteglad! Han sprattlade runt som en föla och försökte få Altanero att hänga på men tji fick han - det fanns ju hö i hagen.  Altanero har nu en ständig skugga. De äter, dricker och betar sida vid sida. De kliar varandra och verkar vara jättebra polare. Härligt!

Coddan var in på kliniken häromdagen och rensade sin tand igen. Denna gången hade man längre filar som skulle nå ner hela vägen i tanden. Denna jäkla tand har kostat mig åtskilliga tusen och jag börjar faktiskt misströsta lite.. Han visar tyvärr inga tecken på bättring trots att det gått några dagar. Måste ringa Nino i morgon och rådfråga... Aldrig får det vara frid och fröjd!
Avatar är igång igen och han känns jättefin. Han fick sina gaddar putsade igår så nu är han i prima skick för försäljning. 
Domino gick barnridning igår igen - 58 varv! Han har nästan dragit in pengar så det täcker hans foder i år. Vilket kille han är!!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-