Många järn i elden igen!

I helgen var det tävling igen för Edic. A:4 var programmet och jag fasade lite för bakdelsvändningarna.. Varför? Jo, Edic gör dem strålande - i spansk skritt! På framridningen gick de strålande och han visade inte tendens till att börja veva fram.. Inne på banan blev det annat - Publik = show! Flera i publiken skrattade hjärtligt åt min fina showhäst, vilket så klart fick honom att veva på mer. I det läget kan jag inte driva på framåt utan måste släppa allt tryck. Bakdelsvändningen blev då en volt tillbaka.. typ.
Den andra gick bättre!
Förvända fick vi ett avbrott i och galoppfattningen inleddes med piaff och hörnpasseringen med passage. Kort sagt, vi körde vårt eget race! Jag kan inte annat än le åt min superambiösa älskling men procenten dök.. Koff på bakdelsvändning och förvända gagnar inte oss direkt. :-D Hur som helst så gick han helt strålande på framridningen och jag ropade åt Sofia - Vi åker hem nu när vi ligger på topp! ( Skulle ha gjort det! ;-) )

Jubon reds för första gången på fem veckor idag. Vilken jäkla böld att vara envis! Nu kör vi igång igen iallafall. Jubon är den enda häst jag känner som blir lat av att vila. Jag får kickstarta igång honom i veckan.

Coddan ska gå A:1an i helgen och han kändes kanonfin idag! Skänkelvikningarna satt riktigt bra nu. Har jobbat med att sänka honom i formen, främst i galoppen och idag verkade poletten trilla ner. OOOOJJJ så fin han är att rida!

Altanero kändes lite knackig de två sista turerna så han fick vila en vecka och sedan fick Nino kolla upp honom. Inget hittades och han såg strålande ut på lina. Tack och lov något tillfälligt alltså.. 

Avatar ska hoppa på fredag, vilket säkert kommer att uppskattas. Han börjar bli lite raggsockelik nu så snart åker klippmaskinen fram åt både honom och far hans.

Dino är minst sagt SKITPIGG och ser ohalt ut i den flygande trav han visar vid utsläpp. Han ska in på återbesök på tisdag. Håll tummen!

Idag har jag och Karin satt för hennes lilla kaspiska hingst. Känns ovabt att jobba med en liten speta men rackarns så hingstig han är! Han skötte försättningen över förväntan. Ett par skutt men tog korrigeringen direkt. I morgon tar vi en vända till!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-