Jobbig inledning på året..

Oj vad tiden drar iväg! Det har gått nästan två månader sedan jag bloggade sist! 

En hel del har häst sedan sist - både roligt och tråkigt.
Om jag börjar med det tråkiga så är Dino skadad igen - eller fortfarande är mer korrekt. Han reds ju igång lite försiktigt och allt såg bra ut men så blev hoven varm igen och jag åkte in för koll. Allt såg bra ut då men två veckor senare var han halt igen. Han röntgades ur nya vinklar och då upptäcktes att hans hovledsligament är uttänjt vilket gör hovleden instabil. I nuläget är han under behandling för att bli ohalt.. Vila minst sex månader.Skadan har uppkommit utav en kraftig vrickning och är således inget som nedärvs. Om han blir ohalt så kommer han att användas i avel i år via Semin. Vi har hittat en station i Uppsala som han ska stå vid. 
Edic och Coddan kommer inte användas i avel i år eftersom det inte finns någon seminstation i närheten som kan ta emot dem för tappning. Nästa år har jag avtal med en station som tyvärr håller stängt i år. 
Det känns trist att inte kunna använda dem men jag får satsa på meriter i år i stället.

Edic ska tävlas av en lokal förmåga som har riktigt fina placeringar upp t.o.m Msv C med sina hästar. Den häst hon har nu har inte placerat sig sämre än trea på någon av de tävlingar de deltagit i. Jag hoppas att hon ska kunna visa upp Edic på bästa sätt och det känns som att han har bättre förutsättningar med henne i sadeln. Jag tränar honom men hon får tävla. Han jobbar vidare mot toppform genom kortare intensiva pass på banan varvat med hoppning, klättring, galopparbete samt skritt i skogen. Han är pigg och sprallig och det värmer mitt hjärta varje gång han busar till det - jag kan bara skratta när han ruskar huvudet och busar iväg i små skutt eller laddar iväg i passage. Underbara varelse!
Edics f.d ägare i Spanien hörde av sig för en tid sedan! Det var jättekul att få lite bilder och filmer på min prins och att få veta varför han är sydd på frambenet mm. Edic har tydligen varit offer för stöld och skadades av transportluckan när de lastade honom i all hast den natten. Ägaren möttes av en blodpöl på morgonen och Edic hittades 14 dagar senare många mil bort. Alberto, f.d ägaren, köpte honom då han hittades och utbildade honom i 7 månder från noll till Alta Esquela på SICAB 2009
( Inte undra på att han är sliten). Där såg jag Edic första gången (utan att veta om det). 

Jubon ska tävlas av min tränare så länge han blir kvar. Hans ägare har planer på att låna ut honom men jag har inte fått mer direktiv än så.. 

Coddan har föregåtts av ett rykte om att vara lite vild så han måste jag tävla själv. Han har, efter att ha fått ny sadel, blivit en ny häst. Han kan fortfarande utöva högre skolan men är mer avspänd i arbete och har fått mycket bättre galopp. Jag hade aldrig drömt om att en sadel kunde göra sådan enorom skillnad. Hans förra sadel låg inte illa men nu känner jag nästan dåligt samvete över att den tydligen inte passat honom alls! Vi jobbar stenhårt med tekniska detaljer i program nu och det är rent ut sagt skitkul att rida honom. Han har gjort enorma framsteg sista halvåret och mycket tack vare min nya tränare och sadeln förstås. 
I morgon ska Coddan in till klinken och besiktas inför försäkringshöjning och jag är lite nojig över att något ska vara fel. Han känns så fantastiskt fin så det borde inte vara något men tänk om?? Han ska visas på samtliga utställningar i år och tävlas upp till o med msv C så det får inte vara något fel... Orkar inte med fler skador nu.. 

Altanero har fortsatt sin resa i utbildningen och han går från klarhet till klarhet. Jag älskar verkligen den hästen. Han har potensial som man inte ofta ser och det grämer mig att jag inte har full tid att lägga på honom. Jag har fått tips om en tjej som letar foderhäst och på beskrivningen av henne låter det som att hon skulle passa honom. Hon kommer och provrider i veckan. Som det känns nu vill jag inte sälja honom och eftersom det är så osäkert med Dinos framtid och Jubon kommer att åka så kan det vara bra att få hjälp i ett år för att sedan ta ett beslut om han ska säljas eller få stanna. Jag vet hur bra han kan bli MEN han är valack.. Just idag vill jag jobba med hingstar och utställning - om ett år kanske allt ser annorlunda ut.

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-