Högbo på schemat

Hektiska dagar då alla hästar är igång igen och dessutom ska flera tränas för visningen. Coddan känns finfin men han är lite opålitlig nu för tiden. Plötsligt kommer hormonerna farandes och det får man inga poäng för.. Jag har trimmat honom i såväl dressyr som på backen och han ser fin ut men som sagt - hormoner!

Vera har gjort ett kanonjobb. Hon ser strålande ut i lina MEN hon har inte någon erfarenhet av tävling osv så jag hoppas hon kan fokusera. Den damen är lite speciell. Vi vet nu att Ermitaño III tydligen nedärver humör..
Botan, modern, har inga humörssvängningar men är lättskärrad och vill helst ha sin dotter i famnen dygnet runt. Maken till svårlastad häst har jag inte träffat. Hon är en glänsare utseendemässigt och rör sig jättebra! Ser fram emot att visa bägge stona.

Edic har äntligen fått bukt med hostan så nu rids han igång igen. Jag joggade honom på banan igår och han kändes superfin. Efter att ha brottats lite med Coddan var det en fröjd att få glida runt på min underbara, vackra och ambiösa Edic. Han får mig att le varje dag. <3

Jubon är i fin form och nu till veckan är Helene tillbaka på hemmaplan så nu är det slut på glidardagarna med mig i sadeln. I morgon står det hoppning på schemat och idag reds han ut i skogen. Dressyrpasset sist var riktigt roligt. Han bär sig själv mycket bättre och han verkar stormtrivas i nya sadeln.

Altanero debuterade i hoppning i söndags och han skötte sig utmärkt. Jag var lite nervös eftersom sist han besökte en annan anläggning så dammade vi av takstolarna. Inga sådana idéer alls nu! En funktionär sa - Va härligt att se en häst kunna slappna av så totalt på tävling! Altanero stod då och sov, väntandes på vår tur på banan. Jag förklarade att det var hans första tävling och att jag var ororlig om jag ens skulle kunna starta motorn igen, sååå lugn var han.
I första klassen stannade han på en oxer som många stannade på. När vi red på igen så blev lite feg så blev det stopp igen, mitt fel alltså. Maximitiden var snålt tilltagen så vi fick een massa tidsfel också. Jag var nöjd ändå! I andra klassen gasade jag igång honom ordentligt och då gjorde han en kanonrunda! Tyvärr föll en bom men jag var lyrisk ändå! Min fina galna Tattanero har blivit vuxen! nu ska vi tävla mer hoppning!

Dino ska in den 2/9 för vidare utredning. Den enda utväg som finns nu är nervsnittning. Funkar inte det så måste han avlivas. Han är inte det minsta bättre efter 6 månaders vila, varav 3 månader på box. Eftersom skadan sitter i hoven så finns möjligheten att snitta honom. Dystert men kan han få leva utan smärta så är det värt det. Vi har en köpare på honom som vill göra allt för honom. Vi överväger att sälja men inget är klart än.

Tinka sattes för igår och hon imponerar stort! Vilken guldklimp! Hon är helt cool och idag kunde vi trava i vagn. Hon har öronen spetsade och ser så nöjd ut. Synd att Grodan inte är äldre - då skulle ha få en ny ponny!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-