Dax att köpa trisslott!

Veckan som gått har varit en av de tyngsta i mitt liv. Trodde jag hade bearbetat att Dino är utdömd efter alla problem han haft men icke. Plötsligt blev det verklighet att han verkligen är utdömd. Måndagens tid på kliniken närmade sig och jag kunde inte sova, inte stänga av hjärnan... Jösses så tungt!
Fredagens fotografering, som skulle bli den sista på Dino, var nästan övermäktig. Stackars lilla Grodan i sin outfit tvingades upp på ryggen på Dino, protesterandes... - Du MÅSTE! Mamma vill ha bilder på er! (Plötsligt är snälla mamman krävande..) Grodan sitter där, med ledset uttryck men han gör det, för min skull. Älskade unge!
Bilderna blev bra, inte super, men bra. Han är så fantastiskt vacker, Dino. Jag kan inte nämna en enda häst här i Sverige som är så vacker som Dino. Edic må vara min själsfrände men Dino är vackrare.

Måndagen kom och jag grät, och grät, och grät... Kunde inte sluta. Kom till kliniken rödgråten. Möttes av två mycket förstående assistenter.. Dinos tur nu, bedövningen lades och det skulle verka i 10 minuter.. 10 minuter till dödsdomen alltså ( i Min värld). Jag var så säker på att det var kört men bad ändå till fanskapet i himlen.. Dax för longering. Dino börjar trava och jag stirrar på honom - ser han inte bättre ut, tänker jag.. Törs inte säga något. Nino står tyst men säger sedan - Det ser bra ut!
JAAAAAAAA!!!! Precis nu dyker en nordisvalack upp och Dino kvastar iväg i pampig trav. Helt fantastisk syn!

Dino ska alltså nervsnittas trots allt. Han blir aldrig ridhäst igen men kan gå i hage och verka inom aveln. Hur prognosen framöver ser ut är svårt att säga men han slipper smärtan ett tag iallafall - förhoppningsvis ett längre tag. Nackdelen med en ohalt Dino är en superglad Dino som skuttar runt som en kanin i hagen... Vi får lösa det med!

Edic står fortfarande i box och ska göra det i tio dagar till. Hade varit väldigt skönt om jag fått slippa den skadan men så blev inte fallet. Ett år av oro innan man vet konsekvenserna av det hela... Han är hiskeligt pigg iallafall! 

Coddan har gått bra sedan uppläxningen av Helene. Jag hoppade honom i fredags och var supernöjd med honom! Han lyssnade jättefint! Kanske ska leta hopptävling?? Hmmmm...

Jubon tragglar vidare med sina byten som tydligen är rena rama grekiskan åt honom. Att det ska vara så jäkla svårt?
Hoppning är däremot lätt, anser Jubon. Kul är det också! Hans teknik vinner inga pokaler men hans vilja borde göra det! Hans känns rutinerad och säker. Om han är kvar i vår ska vi tävla hoppning så får Helene sköta dressyren!

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-