Äntligen något bra!

Igår var det så dax för Edics återbesök på kliniken, 12 veckors vila senare. Edic var taggat till tänderna och showade mer än någonsin. JAA, jag vet att jag borde korrigera honom men jag kan inte låta bli att le åt honom. Innanför ytterdörren på kliniken är de två boxar, en på vardera sidan. Ett sto i varje och ägarna posterade utanför respektive häst. Jag förvarnar dem att det kommer att låta illa men att Edic är helt ofarlig. Jag går ut och öppnar bakluckan och jag kan höra ett kluckande i Edics strupe. Han backar ur och sprätter som en tupp. In förbi boxarna är det passage på hög nivå med nackan upp. Väl förbi blir han knäpptyst och suckar. Ägarna till de andra skrattar åt honom, att han bara slappnar av så fort han passerat damerna. Vi ska ut och longera på gården så proceduren upprepas. Muppdjur! Men notera - inte så mycket som ett ryck i grimskaftet från hans sida och således inte från min heller. Väl ute kör han blandade småhopp så vi får gå in och ge lite lugnade - samma passagevariant in igen förstås. När sprutan gjort verkan kollas han igen på lina och ser då finfin ut. Jag pustar ut. _ Vi tar nya plåtar, säger Nino. Jag svarar att det är nog bäst för min skalles skull. Plåtarna visar inget förutom att gallan gått ner i hovleden. SKÖNT!!! Edic ska vilas en månad till för att sedan skrittas igång. Min älskade Edic!!

Dino är jättepigg igen nu när inflammationen i sporren och kotan gått över. Som jag förutspådde så är han Kalle Kanin när han inte har ont. Jösses, vilka caprioler den hästen kan göra! Tack och lov tar han det lugnt nu när det är hårt och isigt. Varje plusgradekväll släpar jag runt en järnbalk i hagen så leran blir helt slät. Då är hagen fin på morgonen när det frustit på. Vad gör man inte för sina vackra springare? Jag ska ta ett snack med honom däruppe om tanken bakom denna skitvinter! Helt galet! I morse var det tio grader kallt och nu regnar det!

Jubon står kvar än... det blev fördröjt i några dagar för att sedan blir 14 dagar.. Vi får se när han åker. Självklart har han lyckats slå i ögat på något vis så han fått en grå fläck -vilket behandlas nu. Så typiskt!

Coddan gjorde sitt livs pass igår! Helene har krävt lösgjordhet nu så vi har kämpat hårt! Igår kom lönen för det. Vilket Edic-känsla jag fick! Dessutom flög han inte i luften när två andra hästar klev in i ridhuset. Nice! Nu när vägarna är betong så måste jag rida i ridhuset mer (vilket jag avskyr) men det kan nog vara bra för Coddan. Tack och lov har han inte haft något problem med tanden på länge nu, peppar peppar.. Han ska rutinkollas i januari igen. Förr hade han en andedräkt som kunde sänka vem som helst men det var längesedan jag kände lukt. En häst på kliniken igår luktade så som Coddan gjorde och då blev det så tydligt att Coddan verkligen inte luktar illa nu, jag har inte bara vant mig. Fickan som bildades vid tandskadan verkar ha läkt eftersom han nu inte får foderinpackningar längre. Januaribesöket får utvisa. Det vore ju synd om jag inte hade något att oroa mig för eller inte hade någon veterinärräkning en månad... Blääää..

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-