Life goes on

Idag tog jag och Edic en promenad i solskenet. När jag väl fått honom att förstå att han INTE ska beta vart tredje meter blir han istället dunderladdad och ser spöken överallt. Plötsligt flög han rakt upp och slog benet över grimskaftet. Jag lyckades hålla honom stilla så jag kunde fixa oredan. Fem meter senare kommer två jättehundar dundrades och vrålskäller innan det tvärnitar mot staketet. DET var droppen för Edic. Han blev så klart väldigt brått men tyckte sedan att han skulle vara på tårna hela vägen hem, dessutom blåsandes som en blåsbälg. Jag var helt andfådd när vi kom hem. 
Efter att ha rådgjort med Nino blir det nu hädanefter uppsuttna promenader.

Att promenera med Dino är inte att tänka på! Han är så helsickes pigg att jag inte har en chans att hålla i honom. Jag ska därför åka till ridhuset och tömköra honom ett par gånger i veckan så han får ur sig lite överskottsenergi. Det är självklart underbart att se att han är pigg MEN det är en skaderisk också! Hagen är för dagen en lerpöl... Jag måste hitta någon lösning på problemet... Ev får han och Edic dela på Edics hage, halva dagarna. Bara Jubon åker så har jag en torr hage till att använda.

Coddan passade jag på att köra igår när grusvägarn var superfina. Han tyckte det var skitkul att få komma ut, och dessutom med vagn! Det blev en rejäl tur vilket inte berör honom alls. Maken till kondition!
Idag gick han dressyr för Helene. Vi jobbade med styrkan och lösgjordhet. Fick en riktigt fin känsla i bägge galopperna idag. Det går sakta, men han gör framsteg varje pass nu. Dessvärre har jag sådana helsickes krav på mig själv att jag fullständigt krossar all självkänsla när jag får se filmerna på oss. Funderar mer och mer på att låta någon annan tävla Coddan - någon som sitter snyggt och som kan sitta i ökad trav. Hur mycket jag än tränar så skumpar jag som en guttaperka i sadeln. Coddan är så jäkla fin att jag vill verkligen att han ska få visa det på tävlingsbanorna.. 
Nåja, det tål att tänka på iallafall.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-