Altanero is back in the house!

Förra helgen kom Altanero hem igen efter att ha varit utlånad i några månader. Härligt att få hem en välskött och fin häst. Dessutom i lagomt hull. Han har ju en tendens att lägga på sig lite väääl lätt.
Fia har ridit honom ett par gånger men igår var det min tur för första gången sedan han kom hem. Jösses vilken atombomb! Han laddade för fullt och jag fick rätta till mig i sadeln ett par gånger innan jag fick nog och körde det vinnande konceptet med att galoppera i full fart framåt. Varje gång han provar flyga får han öka tempot. 300 meter senare hade jag vunnit kampen och han blev sitt underbara jag igen. Hans galopp är outstanding! Nu ska han trimmas inför tävlingssäsongen, främst i hoppning. 

Edic gick sitt första pass i ridhus igår. Han fullkomligt svävade fram. Han är  överlägset roligast att rida utav ALLA hästar jag ridit i mitt liv. Vi joggade runt i tio minuter sedan åkte vi hem. Han ska få smyga igång så han inte överanstränger sitt skadade ligament. Det viktigaste är att Edic får vara kvar, inte att han ska tävla. 

Coddan reds också i ridhuset. Vi tycks ha passerat en tröskel så nu känns det mycket roligare. Vi stod still i utvecklingen ett tag kändes det som. 
Förra veckan hoppade vi och då kunde jag också känna att all lydnadsträning gett resultat. Sofia och jag ska filma honom någon dag så får ni se om ni håller med mig.. eller inte!
Jag har (för dagen) bestämt mig för att behålla Coddan och tävla i år också.

Jubon är kvar än, inga besked. Det är tungt psykiskt att ha en häst på vänt. Det känns inte roligt att rida honom när man vet att han snart är borta.. Jag försöker tänka bort det och rida som vanligt men det är svårt. Hur som helst så fick även han hoppa förra veckan och han är så otroligt skicklig på hinder. Hans teknik är inte den bästa men hans inställning är. Han är hinderklok, taxerar och löser allt. Snabb som sjutton i fötterna. Jag fick tips om ett fodertillskott för några månader sedan och nu är han helt rund över rygg och rumpa, något jag kämpat förjäves med tidigare. Jag har provat allt i träningsväg och provat en del foder - dock är jag lite nojjig över att ge en PRE för mycket krafftfoder med tanke på deras tendens till fettdepåer. Tillskottet jag gett nu är potatisprotein från Vilomix. Det var en tjej som äger en Cushingshäst som tipsade mig. Fungerar utmärkt! Tack Annelie för det!

Dino mår bra. Han är pigg och glad och hältan håller sig borta, än så länge. Peppar, peppar! Jag har lyckats ordna en hingststation så han blir verksam i avel även i år. Däremot kommer nog inte Coddan och Edic i gå i avel. Hingststationen tar bara emot bocktränade hingstar. Jag törs inte använda de andra naturligt längre, har haft nog med skador. Vi får se hur det löser sig.


Lägger in lite nya bilder på mina vackra pojkar så kika i albumen.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sam » Tji fick jag...:  ”I do hope everything is ok, nice that your blogging again. Very interesting. ”

  • Mirre » Min livs värsta tid..:  ”Vilken resa ni gjort tillsammans. Styrka till er båda. Kunde inte hålla tillbaka..”

  • Fredrika Karlman » Min livs värsta tid..:  ”Denna resan som vi gör tillsammans ... ÅH ... jag gråter. All den vilja att bl..”

  • Anette » Traumatiskt!:  ”Gråter när jag läser Känslan av ständig oro och ångest som du levt med under d..”

  • Tove Eriksson » Högbo på schemat:  ”Hejsan! Googlade på "nervsnittning" och kom in på din sida. Hur gick det med den..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-